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[LA/해외문화PD] 2018 한식강좌

제작
공승은
재생시간
5:41
등록일
2018-07-10

제목: [LA/해외문화PD] 2018 한식강좌



내레이션> 지난 64일부터 613일까지 2주간, LA한국문화원은 ‘2018 K-Cuisine Lecture Series’를 진행하였습니다.



자막> The Korean Cultural Center, Los Angeles had presented ‘2018 K-Cuisine Lecture Series’ which ran for 2 weeks from June 4th to June 13th, 2018.



내레이션> 미 현지인을 대상으로 체계적인 한식문화소개를 위해 기획된 이번 강좌시리즈는 교육과정 주제에 맞는 한식관련 역사와 문화를 소개하고, 참가자들이 직접 한식을 만들어보는 프로그램으로 구성되어 보다 깊이 있는 한식 문화체험의 시간이 되었습니다.



자막> The K-Cuisine Lecture Series has been carefully arranged to provide courses related to the history and culture of Korean food to the local people. All the participants took part in the cooking process themselves, and it added all the more depth into the experience.



내레이션> 강의 첫째 날은 한국식 기본 소스와 함께 불고기 양념장을 만드는 시간을 가졌습니다.



자막> The first lecture course consisted of making basic Korean sauces, and bulgogi marinade.



내레이션> 참가자들은 가지고 온 노트에 필기도 하면서 강의에 열중하는 모습을 보여주었습니다.



자막> Participants have shown a lot of passion for the program, some of them took notes, while others stayed focused during the class.



내레이션> 소스를 다 만든 후에는 자신이 직접 만든 소스와 함께 불고기를 시식해보는 시간도 가졌습니다.



자막> After making the sauce, the participants had a chance to taste bulgogi with the sauce they’d made.



현장음>

And then what do I need to do?

wow amazing.

I like it.



내레이션> 두 번째 강의에서는 한국 사찰 음식을 만들어보는 시간을 가졌습니다.



자막> The second lecture course was about making Korean temple food.



내레이션> 더욱 생소한 음식이라 그런지 조리법도 한 번 더 확인해보고, 스마트폰으로 열심히 강의를 촬영하기도 하는 모습이 눈에 띄었습니다.



자막> It may have been that temple food is still considered rather novel to the public, the participants were making sure that they got the recipe right. It was noted that some were even recording the lecture with their smart phones.



내레이션> 이번에도 역시 직접 만든 음식을 시식하는 시간을 가졌는데요.



자막> As the second session was reaching towards the end, once again they had a chance to taste what they’d made.



내레이션> 생각보다 한국 사찰 음식이 미국 현지인들의 입맛에 잘 맞는 것 같았습니다.



자막> Turned out that Korean temple food, unexpectedly has a universal appeal for the locals here as well.



현장음>

나물이 정말 맛있어요



내레이션> 마지막 강의에서는 김치를 직접 만들어보는 시간을 가졌는데요.



자막> As the last lecture, They had a chance to make kimchi.



내레이션> 복잡하고 어려운 과정에도 끝까지 집중하는 참가자들의 모습이 인상 깊었습니다.



자막> It was impressive to see how the participants remained focused throughout the complicated and challenging process.



내레이션> 오늘 김치를 처음 만들어보는 참가자들이지만 서로 도와가면서 김치를 만드는 과정을 즐기는 모습이 참 보기 좋았습니다.



자막> For the participants, it was their first time making Kimchi, however, they seemed to really enjoy the whole process of cooperating with each other to make it.



내레이션> 강의가 끝난 뒤에는 단체사진으로 마지막 강의의 아쉬움을 달랬습니다.



자막 > After the lecture series, there was group photo session to celebrate the precious experience shared together.



인터뷰>

질문> 한식 강좌에 참여한 소감 부탁드립니다.

답변> Cool Kooks / Team of K-cuisine Lecture

Cool Kooks. Oh this is very informative and It‘s so fun. I really enjoyed it. We went to Korea 3 years ago and to be able to learn some of the dishies that I enjoyed it in Korea. What’s really enlightening and I really enjoyed learning it.



자막 > 정말 많은 걸 배울 수 있었고 재밌었어요 . 강의 정말 잘 들었습니다 . 3 년 전에 한국에 갔었는데 , 그때 맛있게 먹었던 음식들을 배울 수 있어서 좋았어요 . 정말 깨우침이 많은 강의였고 , 즐겁게 배웠습니다 .



인터뷰>

질문> 한식 강좌에 참여한 소감 부탁드립니다.

답변> Lisa Deutsch / Participant

I want to thank to Korean cultural center. This was an amazing class. This is second class I‘ve taken. Really this was made so simple so easy and i’m going home with the book full of recipes then I‘m going to go in the kitchen then and explore. And I can not believe I made Kimchi today. that is amazing to me.



자막> 한국문화원에 감사해요. 정말 멋진 강좌였어요. 두번째로 참여하는 강좌인데요, 강좌가 쉽게 잘 구성되어 있었어요. 이제 집으로 돌아가서 실험해 볼 레시피를 한가득 들고 가네요. 오늘 제가 김치를 만들었다는 것이 믿기지가 않네요. 저에게는 정말 대단한 일이거든요.



인터뷰>

질문. 한식 강좌에 참여한 소감 부탁드립니다.

답변. Sonya Brown / Participant

Oh I loved it. because it wasn‘t just learning how to cook but you also had a back story, like the history of things and also she helped you understand like different variations of using things where you can find stuffs here where we live so you do not searching on you own.



Probably making the bulgogi marinade, because I‘ve been looking for perfect one forever so many online and yeah it was nice cause we got the hands-on. I got this exactly how it was done and the flavor came out the way that I wanted it.



Oh yeah I did i‘m so happy I was able to get in, so I hope I can do the last the other series that I coming to.



자막 >

정말 좋았어요. 단순히 음식만 배우는 것이 아니라 그 음식과 관련된 한국 역사와 함께 숨겨진 이야기를 들을 수 있어서 더 좋았어요. 그리고 강의하시는 선생님께서 조리법의 다양한 변형 방법을 알려주시고 어디서 그런 재료를 구할 수 있는 지를 알려주셔서 좋았어요.



불고기 양념장 만드는 강의가 제일 좋았어요. 오랫동안 인터넷에서 불고기 양념장의 완벽한 조리법을 찾고 있었거든요. 이번엔 직접 함께 만들어 볼 수 있어서 좋았고, 제가 원하는 맛을 만들어낼 수 있는 조리법을 얻을 수 있어서 정말 좋았어요.



이번 강좌에 참여할 수 있게 되어서 정말 좋아요. 다음번에도 참가할 수 있으면 좋겠어요.

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